Ga je sporten, dan wil je logischerwijs zo snel mogelijk resultaat zien. EMS training is een van de manieren waarop je heel snel resultaat gaat zien. Dit type training heeft verschillende voordelen en is wordt dan ook steeds bekender en populairder in Nederland. Ook bij Health-Y-Fit kun jij terecht voor EMS trainingen. De training is helemaal op jou gericht en zorgt ervoor dat jij optimale resultaten gaat behalen. Ontdek je mogelijkheden met EMS training en vraag een gratis proefles aan!

Dit moet je weten over EMS training

EMS staat voor Electrical Muscle Stimulation, oftewel: elektrische spierstimulatie. De basis van EMS training is een centraal bedieningspaneel, de EMS machine. Jouw personal trainster geeft je een vest waar elektroden in zijn verwerkt. Via de machine kunnen de elektroden draadloos worden bestuurd. Een EMS training duurt gemiddeld 20 minuten: tijdens de training zijn er twee fases: de ontspanningsfase en de aanspanningsfase. De spieren hebben rust tijdens de ontspanningsfase en moeten kracht leveren tijdens de aanspanningsfase.

Welke oefeningen je spieren moeten uitvoeren tijdens de aanspanningsfase is afhankelijk van jouw voorkeuren. Gewoonlijk bestaat een EMS training uit 10 tot 12 verschillende oefeningen. Deze bespreek je vooraf met je personal trainster. Je kunt er ook voor kiezen om de training zonder voorkeuren te starten. Omdat je te maken hebt met EMS impulsen, zijn de oefeningen zwaarder voor je spieren dan normaal. Ook kan de trainer ervoor kiezen om extra materialen te gebruiken zoals gewichten of elastieken.

EMS training: de voordelen

Waarom is het aan te raden om EMS training te volgen? Deze training wordt door velen aangeprezen omdat het een ideale manier is om fit te blijven. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

  • Door EMS training worden je spieren extra uitgedaagd, met als gevolg dat de vetverbranding wordt verhoogd;
  • Wanneer je regelmatig EMS trainingen uitvoert, zal het vetpercentage aanzienlijk gaan verminderen;
  • Omdat je spieren flink worden getest, zul je snel betere conditie opbouwen. Ook doet EMS training worden voor de vitaliteit en de spieropbouw;
  • Heb je last van rug-, schouder- en nekklachten? Deze worden een stuk minder wanneer je regelmatig EMS training doet;

Bovenstaand vind je enkele voordelen die EMS training met zich mee brengt. Onder begeleiding van een ervaren personal trainster ben je in de gelegenheid om het optimale uit je training te halen. Een personal trainster bepaalt de oefeningen en de intensiteit, maar doet dit altijd op jouw tempo. Op deze manier blijven de trainingen leuk om te doen, maar behaal je uiteindelijk ook het gewenste resultaat. Het EMS trainingsprogramma is effectief, zorgt ervoor dat je je grenzen verlegd en zorgt dat je goed in beweging blijft

.

Vraag een proefles aan

Benieuwd naar de mogelijkheden van EMS training voor jouw lichaam en vitaliteit? Het is altijd mogelijk om een proefles aan te vragen. Zo maak je kennis met je personal trainster en kijken we samen naar de voordelen en mogelijkheden. Trainen op een veilige plek, met goede begeleiding en persoonlijke aandacht? Ontdek de mogelijkheden bij Health-Y-Fit!